Tak for´ed! fra æ dreng mæ æ blåe
Barndomsoplevelser og historier fortalt af Thomas Frøkjær
Kendt fra fjernsynet Holger Andersen og mig

Fortsat fra forrige side

Det andet jeg kan huske fra gudstjenesten var mindre dramatisk. Det foregik nede i den anden ende af kirken – altså den ende, som jeg havde blikket rettet imod det meste af tiden.

På et tidspunkt skramlede det lidt ved døren. Det får en lille purk fra 1. klasse til lynhurtigt at vende sig om og udbryde:

»Så, no komme’ minsæl æ ywlemand«!

Men ak, det var nu ikke julemanden. Det var graveren, som havde været ude og ringe og nu var på vej ind i varmen igen. Og sådan kan man nogle gange blive så skuffet.

Men trods uheldet med juletræet og julemandens udeblivelse, så blev det nu en rigtig god julegudstjeneste. I Thisted Amts Tidende kunne man bl.a. læse følgende:

Det var som bekendt Visby Kirke, som var rammen om denne (juleaftens)udsendelse, der blev en meget smuk og stemningsfuld oplevelse. Især glædede man sig over de mange nærbilleder af kønne og glade børn, som med synlig forventning sang julens gamle salmer for landets seere. Det var både teknisk og kunstnerisk en fin præstation.

Hvad seerne ikke så var ”et teknisk uheld”, som skete under optagelsen. Et af fjernsynskameraerne var skjult bag det tændte juletræ i koret, og fjernsynsfotografen blev så ivrig for at få nogle gode billeder, at han kom til at skubbe til juletræet, så det væltede ned i korbuen, hvor pastor Holger Andersen sad i sin stol.

Den usædvanlige situation blev taget i stiv arm. Børnene fortsatte med den julesalme, der var under indspilning, og pastor Andersen tog også mod det væltede juletræ med ophøjet ro. Fjernsynsfolkene fik rejst træet igen, de slukkede lys blev tændt, og så forsikrede man naturligvis, at uheldet ikke kom med i udsendelsen.

Og det holdt stik. Uheldet blev slettet fra udsendelsen. Men aldrig fra min hukommelse!

Og tænk sig så i øvrigt at blive kaldt for et ”kønt og glad barn, som med synlig forventning synger julens gamle salmer for landets seere.” Og så endda i avisen! Tag den, mor!